Gepost op

Vragen, reacties, opmerkingen en Foto upload

Hier is de mogelijkheid om gemakkelijk foto’s te uploaden.

Heeft u vragen, reactie, opmerkingen of wilt u gewoon wat kwijt?  Laat het weten via een reactie onderaan de pagina.

 

 

16 gedachten over “Vragen, reacties, opmerkingen en Foto upload

 1. Hallo Frank,
  Leuk een site voor informatie. Weet jij waar de Dendrobena hortensis oorspronkelijk vandaan komt.?
  Hoe regel je de zuurgraad in je wormen cultuur. Hoe kun je potwormen voorkomen. Als voormalig grassen veredelaar mag graag weten van hoe en wat. Kom bij gelegenheid wat materiaal bij je halen.

  Met vr.gr.Wim

  1. Hallo Willem,

   Bedankt voor je vraag Willem,

   Eisenia Hortensis/ Dendrobena Veneta komt uit Canada is mij ooit verteld, maar inmiddels hoor ik ook uit verschillende hoeken dat het een inheemse soort is. Ik ben dit nog aan het uitzoeken. De zuurgraad kan je beïnvloeden met lavameel, eierschalen omhoog of met koffiedik omlaag

   Potwormen kan je door de grond droger te laten worden verminderen, Maar Potwormen woelen de grond om en dragen zo ook bij aan de voedsel-, water- en luchtvoorziening in de bodem. Vooral in het grasvelden zou deze potworm een prima plaats kunnen hebben. In kamer plant potten kan ik me voorstellen dat deze wormen misschien niet wenselijk zijn. De potworm is vocht nodig om te leven en zou daarom niet uit de planten pot kruipen. Op deze manier draagt de potworm ook bij aan een gunstige omgeving voor de plant.

   Ik hoop je vragen te hebben beantwoordt. als je nog vragen of opmerkingen hebt dan hoor ik het graag.

   Mvg Frank

 2. Beste mensen van Wormenkwekerij Wasse,

  Mijn complimenten aan jullie enthousiaste bedrevenheid. Het is echt verfrissend om te zien met hoeveel passie jullie het bedrijf runnen. Bedankt voor al het advies en tot volgend jaar.

  Mvg Geert

  1. Hallo Geert,

   Heel er bedankt voor je compliment! Ontzettend leuk om te horen. Ook wij kijken erg uit naar volgend jaar!!

   Groeten Frank

 3. Hartelijk dank voor je leuke kerst groet. Namens iedereen hier ook de beste wensen!

 4. Hallo Frank,

  Het pakket heb ik in goede orde ontvangen. Bedankt voor de snelle en complete levering!
  Met vriendelijke groeten, Luuk Bisschop

  1. Bedankt, goed om te horen Luuk!

 5. Hallo Frank,
  Voor de brand heb ik regelmatig Dendrobena’s bij jou gehaald. Nu wil ik mijn moestuin een opkikker geven met wormenmest.
  Hoeveel mest ben ik ongeveer nodig voor 200m2?
  Daarnaast gebruik ik een 1200 liter vat als compostvat. Kan ik hier de compostwormen gewoon indoen en dan steeds mijn groenafval er
  bij in gooien?

  1. Hallo Henk,

   Bedankt voor je bericht en je vraag. We gaan er weer een leuk seizoen van maken.

   Voor het toevoegen van mest in het algemeen wordt vaak 10 tot 20 % aangehouden. Als je uitgaat van 5 cm wortelgroei, kom je uit op ongeveer 5 tot 10 liter per 1m2. Dat komt neer op ongeveer een halve cm tot 1 cm wormen mest per 1m2.
   Het grote voordeel van wormenmest is dat het volledig uitgerijpte mest is en daardoor geen zuurstof uit de bodem onttrekt. Wormenmest is daardoor ook bij uitstek geschikt om als zaai of stekgrond te gebruiken.

   Dat is een mooie grote compostvat welke je hebt, zelf gemaakt? Hij is groot genoeg voor de wormen in ieder geval, de wormen zullen altijd wel een plekje vinden waar ze graag zitten.
   Voor de eerste keer is het even kijken of de composthoop vochtig genoeg is. Soms is het verstandig de plek waar je de wormen uitzet vochtig te maken. Vooral als je een open compostbak hebt en het al een tijdje droog is geweest. Met een gesloten bak speelt dit meestal niet.

   Het toevoegen van g.f.t. kan je gewoon blijven toevoegen zoals je al deed. Pas wel op met citrus en sinaasappelen. Dit kan slecht zijn voor de wormen in grote hoeveelheden.

   Hopen hier je vragen mee te hebben beantwoord. En anders hoor ik graag.

   Mvg Frank

 6. Beste Wormenkwekerij Wasse,

  Vandaag heb ik in een grote kartonnen doos mijn bestelling ontvangen. Fantastisch snel (2 dagen ná bestelling)

  Ik heb wormenmest en compostwormen besteld.
  Maar er zit ook nog een klein zakje met licht bruin materiaal in de doos.
  Waar heb ik dat zakje voor nodig ??

  Kunt u misschien nog een instructie sturen hoe ik de wormenmest en compostwormen moet gebruiken ?
  Ik heb een compostbak op de moestuin en daar was ik van plan om de compostwormen in de kieperen.

  1. Hallo Tonny,

   Het bruine goedje is wormenvoer een mix van mineralen en granen.
   Het voer kan je af en toe aan de wormen geven. In jouw geval in de compostbak strooien. Het is krachtvoer waardoor de wormen snel groeien en veel cocons leggen.

   Hoe wormenmest te gebruiken?

   Wormenmest kan je gewoon uitstrooien over de tuin of gazon. De wormenmest hoeft niet de grond ingewerkt te worden waardoor de bodem structuur behouden blijft. Het mooie van wormenmest is dat je niet te veel kan geven met oog op verbranding omdat, wormenmest volledig is doorgerijpt.

   De wormen kan je inderdaad in de compostbak doen. met oog op eventuele vorst kan het misschien nodig zijn de bak te beschermen tegen vorst wanneer deze niet beschut of nog zo goed als leeg is.

   Bedankt voor het stellen van de vraag Tonny

 7. Hallo,
  Allereerst leuke website. Ik vraag mij af als ik wormen bij je bestel, hoe snel kan ik ze dan bij mij thuis verwachten?
  Vriendelijke groeten Roos

  1. Hallo Roos,
   Bedankt voor je vraag. Wormen en wormenmest probeer ik altijd zo snel mogelijk te verzenden. Dus meestal is je pakketje er binnen 3 dagen. Voor België en Duitsland kan het soms een dagje langer duren.

   1. Dankjewel Frank
    Dat klinkt goed. Je ziet mijn bestelling tegemoet.
    Groeten Roos

 8. Er werd mij over de mail gevraag: of ik ook geslachtsrijpe wormen verkoop?

  Wanneer u zelf wilt kweken met Denrobena wormen en graag met wormen begint welke direct cocon’s leggen. Dan kan u het beste de grote wormen kiezen.
  Dit zijn allemaal volwassen wormen en kunnen ingezet worden voor kweken. (u vind deze worm in /product/dendrobena-viswormen)

  Voor de tijgerworm is het niet mogelijk om alleen volwassen wormen te kopen. Deze wormen worden alleen als compostmix verkocht .

  Via deze link vind u meer info over wormen kweken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *