Geplaatst op 2 Reacties

Wormer Courant Q3 van oktober

De nieuwe Wormer courant Q 4 komt over een aantal weken uit tot die tijd kan iedereen die geen lid is de Wormer courant Q3 vanaf vandaag terug lezen.

Via deze link kan je de browser versie terug kijken. In de browser is de layout zoals hij bedoelt is. Maakt je dat niet uit dan kan je hieronder de Wormer courant Q3 terug  lezen.

Ook de Wormer Courant als eerste ontvangen meld je dan hier aan.

Meld je aan voor de Wormer courant en mis geen leuke acties

 

Wormenkwekerij Wasse

Wormencourant Q3

Hier is alweer de laatste Wormencourant van het jaar. Nog maar even en de feestdagen staan weer voor de deur. Het is het afgelopen kwartaal ontzettend druk geweest, Bedankt daarvoor.
Toch hebben we weer tijd gevonden om tussendoor de Wormencourant te maken. Iedereen veel lees plezier gewenst.
mvg Frank

1e Prijs Gewonnen

image-2017-10-01 (1)
Het komt steeds vaker voor dat er visser meedoen aan wedstrijden en weten te winnen met de wormen van Wormenkwekerij Wasse. Dat is voor mij ook een hele eer en het voelt echt als of ik ook een heel klein beetje gewonnen heb.
Wij doen elke keer ons best om zo vers mogelijk onze viswormen af te leveren. Op deze manier blijft de worm het langste vitaal aan de haak en blijft de worm ook goed zitten. Maar alle eer gaat natuurlijk naar Albert of Bert zoals de meeste hem kennen.
Bert won  de viswedstrijden van  hengelsport club de karper en hengelsport club neptunus op 6 juni.
Bert is een fanatieke visser en komt al een aantal jaar wormen halen bij ons. Inmiddels zijn we een top geheim project bezig om de perfecte viswormen te kweken.
De resultaten zijn inmiddels ook al binnen en bert won meteen de 1ste prijs.
image-2017-10-01
Win je een prijs in een viswedstrijd met de Viswormen van Wormenkwekerij Wasse stuur dan een foto van de prijsuitreiking en een overzicht van het klassement. En je krijgt gratis een zak wormen na keuze en een leuk cadeautje.

Reactie’s

Bijna elke dag krijg ik wel mails met vragen over wormen en dergelijke. Met enige regelmaat worden er ook reacties op de website geplaatst. En dat is helemaal mooi natuurlijk. Op die manier komt er steeds meer informatie voor iedereen beschikbaar.
Recentelijk kreeg ik een interessante reactie van Peter Scheffers. Mocht je de reactie nog niet gezien hebben hieronder staat de reactie en een foto van peter zijn tuin.
image-2017-10-01 (8)

Met de kennis als professioneel potplantenkweker onderschrijf ik volledig de opvattingen van Frank Wasse vanuit mijn praktische toepassing het afgelopen jaar in mijn siertuin op zandgrond, waarbij ik van mening ben dat op klei e.d., veengrond etc. het volgende ook van toepassing is.

Met de wormencompost gaat het hier over het bereiken van een goede structurele conditie van de tuingrond waardoor de aanwezige beschikbare voeding makkelijker voor de planten opneembaar is.

Mijn conclusie is dat het droge stof gehalte van de planten significant wordt verhoogt en daarmee dus de stevigheid (celwand) en een donkerder kleur van het gewas.
De combinatie met Eifelgold heeft bij mij ook zeer positief uitgepakt, want dan heb je een structuur verbetering van de grond met verrijking van sporenelementen. Voor mij is het 1+1=3. (Opm.: het merk Eifelgold is het beste gebleken)

Tip : Bij toepassing van Eifelgold kan je een evt. kalkgift halveren !

Lees verder

Wormenkwekerij Wasse nu ook op Facebook

image-2017-10-01 (2)
Op facebook zijn we inmiddels ook te vinden. Een ideaal platform om gelijk gestemden te vinden. Via onderstaande link vind je de facebook pagina.
facebook

Cadeaubon Binnenkort verkrijgbaar.

Met de feestdagen weer in handbereik breekt straks ook weer de tijd uit voor cadeautjes kopen. Omdat wij vinden dat het krijgen van compostwormen zeker een cadeautje kan zijn maar een pakje met wormen een tijd lang onder de kerstboom misschien niet wenselijk is hebben wij dit jaar een cadeaubon speciaal voor onder de boom of voor een verjaardag. Deze bon is vrij te gebruiken voor elk artikel op de website.
Binnenkort is de bon met cadeau verpakking te verkrijgen in de webshop.

Agenda:

Oktober:
 • Najaarsbemesting
  Nu is de tijd aangebroken om de tuin voor de laaste keer te bemesten. Nu lavameel en wormenmest gebruiken zorgt volgend jaar voor een goede start van de planten en bloemen.
 • 4 – 8 oktober, landelijke Bodemdierendagen van KNAW. 
  Daar horen de wormen natuurlijk ook bij via deze link bodemdierendag vind je meer informatie.
 • 8 oktober, AmsterdamDe groenste dag van Noord.
  Met oa Uitleg (worm) composteren door Ireen Laarakker.
Januari
 • Wormercourant Q4
Maart:
18 Maart Groenmoesmarkt in de Tuinmarkt Hallen in Boekel
sta ik op de Groenmoesmarkt in Boekel. Op deze beurs is alles te vinden voor de hobbytuin. En dit jaar voor het eerst ook Compostwormen en wormenmest van, Jawel Wormenkwekerij Wasse, nu al veel zin in. Volgende Wormer courant meer info.
Viswedstrijd kalender
Heeft u een evenement in de buurt of wilt u iets anders op de agenda zetten stuur dan een mailtje naar: info@wormenkwekerijwasse.nl.

Ingezonden foto’s

Het afgelopen kwartaal zijn er weer heel wat foto’s binnen gekomen. Hier een kleine selectie.
image-2017-10-01 (6)
Deze foto is ingezonden door Roos van Dijk.
image-2017-10-01 (5)
Foto ingezonden door Iris
image-2017-10-01 (4)
Foto ingezonden door Harry
image-2017-10-01 (9)
Foto Ingestuurd door Gery Wasse
Ook voor de volgende Wormercourant kan je weer foto’s opsturen. Onder de fotos wordt 1 prijs weggegeven. Deze keer heeft Roos gewonnen en heeft 10 % korting op de wormentoren gekozen. veel plezier ermee.

Actie:

In het kader van ‘help de tuin de winter door’ een actie. Namelijk: Bij aanschaf van 1 zak wormenmest krijgt u op de 2e zak 25% korting. Zo kan u nog even royaal de tuin winter klaar maken.
Deze actie geld alleen voor de Wormer Courant abonnees, iedereen met een account of diegene welke de gids ‘Composteren met wormen’ heeft gedownload.
Dus krijg je de Wormen Courant in de mail dan zit je goed. Lees je dit en ben je niet geabonneerd op de Wormer Courant niet getreurd meld je dan snel aan via deze linken je kan vanaf de volgende Wormen Courant toegang krijgen tot ledenkorting.
De korting code is: Nabemesting2017
De korting is geldig wanneer de bestelling wordt gedaan met het email adres waar jij je mee hebt aangemeld.
Iedereen die de wormencourant in zijn mailbox krijgt is lid. Mocht je wel lid zijn maar de wormencourant niet hebben gekregen via de mail. Check dan je spambox of mail ongewenst.
Tot de volgende actie

Vernieuwingen op de website

Er zijn afgelopen 3 maand een paar nieuwe artikelen en producten bij gekomen. Hier volgt een opsomming van alle nieuwe ontwikkelingen op de website.

Lavameel

Lavameel is fijngemalen vulkanisch gesteente. Dit oergesteente wordt bijvoorbeeld uit de Eifel streek in Duitsland gewonnen. Het gesteentemeel is rijk aan silicium in goed opneembare vorm voor planten. Silicium verhoogt de weerstand van het gewas tegen droogte, ziekten en plagen. Wat zijn de voordelen van lavameel Door de verkoop van vermicompost aan tuinders, heb ik regelmatig gesprekken over hoe …
Lees verder
Lavameel
image-2017-10-01 (3)

Zeef

Eindelijk is het dan zover. We hebben een zeef gevonden om de wormenmest te scheiden van de wormen en het nog niet opgegeten grond en planten resten. Ideaal wanneer je graag je wormenmest wilt gebruiken voor je tuin maar je bak met wormen nog niet helemaal zover is. Met de zeef kan je dan de grove niet verteerde stukken eruit zeven en deze weer terug in de wormenbak gooien. Zo kunnen de wormen er weer lekker van smikkelen.
Wanneer je wormen kweekt en je wilt de eitjes en de wormenmest van de wormen scheiden is deze zeef super handig. Na het zeven vul je de wormenkweekbak weer aan met verse onderlaagmix kweekgrond voor wormen.
Via deze link vind u de zeef
Dit was het weer voor deze keer. Tot de volgende Wormerc Courant.
Mvg Frank

2 gedachten over “Wormer Courant Q3 van oktober

 1. Hi Frank,
  Ik ben begonnen met een wormen kweek. ik vroeg mij nu af wanneer de wormen( compost wormern) zich beginnen voort te planten. hangt dat samen met de hoeveelheid wormen in de bak of met de temperatuur.
  zelf heb ik het gevoel dat ik wat veel wormen in de bak heb zitten. ( te veel bestelt?) wat zou een goede hoeveelheid zijn voor een wormen bak van 40×60 x 20 cm?

  1. Hallo Paul,

   In een bak welke je beschrijft zou je met 1 kilo prima kunnen kweken. Hieronder is een link naar informatie over hoe te kweken met wormen
   https://wormenkwekerijwasse.nl/2017/02/19/wormen-kweken/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *