Geplaatst op 7 Reacties

Landleven

Zat ik zondag lekker in de tuin te genieten met het blad Landleven op schoot. Niets vermoedend met een kop thee in het zonnetje te bladeren kom ik ineens een wel heel erg leuk artikeltje tegen. ( zie foto )

 

Foto: Landleven 2018

 

Blij verrast zag ik dat er een stukje over Wormenkwekerij Wasse in Landleven staat.  Super tof.

7 gedachten over “Landleven

 1. Dank je voor je reactie. Ik ben van plan om in maart of zo een bezoek te komen brengen om te kijken hoe het allemaal in zijn werk gaat en om wat materiaal bij je te kopen.
  Wil ook met een bakje beginnen, maar zolang de winter nog zich moet aandienen heeft het geen zin. De bak staat in de blokhut in ongeveer 10 graden (van mijn vrouw mag de bak niet binnen staan) en dan doen de wormen toch niet veel voor zover ik het heb begrepen.

  1. Dat kan, maandag, woensdag en vrijdag zijn wij open van 10:00 uur t/m 17:00 uur. Als het niet te druk is kan ik je wel even een kleine rondleiding geven.

   Ja niet iedereen is fan van een wormenbak binnenshuis helaas 😛
   maar 10 graden C is een prima temperatuur om wormen in te kweken. Warmer is beter natuurlijk. Bij ons is het maar 12 graden momenteel in de kwekerij.

   1. Oke, ik dacht dat het slome slierten werden als het 10 graden is. Ik heb nog wel wat meer vragen, maar die komen dan wel als ik op bezoek ben. Zijn er dagen dat het minder druk is want dan kies ik die dag wel uit.

    1. Nee dat heb ik nog niet meegemaakt. Het groeit wel allemaal wat langzamer en ze bewegen een stuk trager.

     Eigenlijk zijn de maanden mei t/m juli de drukke periode, maar als je even van te voren belt dan komt het helemaal goed.

     1. Prima, doe ik.

 2. Dat is mooi dat je je werk terugziet in een blad, maar zijn regenwormen niet een ander soort dan de wormen die jij kweekt?

  1. Hallo Richard,

   Dat was zeker een leuke verrassing.

   Wikipedia vermeld het volgende:

   De Nederlandse naam ‘regenwormen’ slaat op het feit dat de wormen voornamelijk na een regenbui te zien zijn. In de Nederlandse taal worden alleen de vertegenwoordigers van de familie Lumbricidae als regenwormen beschouwd.

   De wormen die ik kweek behoren tot de familie Lumbricidae dus als je Wikipedia mag geloven zouden het regenwormen moeten zijn. In de kwekerij reageren de wormen ook op regen ( besproeiing ) en trilling. Ik heb de bakken met wormen tot wel 4 meter opgestapeld en klim met een emmertje met voer naar boven. Door het heen en weer gewiebel van de bakken zie je bij de laatste bakken vaak allemaal wormen naar boven komen.

   Wanneer ik met buitenlandse klanten spreek gaat het meestal over aardwormen en wordt de term regenworm niet gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *