Geplaatst op 12 Reacties

Groene Passie Beurs 2018

Op de valreep staan we dit jaar nog 1 keer met Wormenkwekerij Wasse en Franky’s Flora  op een beurs. Deze keer staan we op de ”Groene Passie” Beurs.

Een wereld met volop bloemen, fruit en mooie groenten in plaats van stenen en beton. Tijdens Groene Passie leer je allerlei nieuws over moestuinieren, permacultuur en voedselbossen. Ecologisch tuinieren is het hoofdthema van de beurs. Daarnaast is er volop aandacht voor duurzaam leven, natuurlijk opgroeien en eerlijk eten!Een dag vol informatie en inspiratie voor het hele gezin, met tientallen standhouders, workshops en lezingen.

De beurs vindt binnen plaats in de Cultuurkoepel op Landgoed
Willibrordus Heiloo. Parkeren is gratis.

 

Roos en ik hebben er weer veel zin in. Wij mogen 3  x 2 vrij kaarten weggeven voor de Groene passie beurs. De eerste drie die hun naam doorgeven krijgen 2 plekken op de gasten lijst. En wie weet zien we elkaar in Heiloo op de Groene Passie beurs. Voor meer informatie is hier de website van Groene Passie

12 gedachten over “Groene Passie Beurs 2018

 1. Hoi, Ik vind de groene mooi, maar Teresa vindt de off white mooi, zo, eerst kijken dan kopen, tot Zaterdag.Groetjes Ginger en Teresa.

  1. Helemaal prima natuurlijk, tot zaterdag. mvg Frank

 2. Hoi Frank,
  Ik zou ook graag gebruik maken van de vrijkaarten voor de beurs!
  Tot zondag de 25e!
  Vrgr
  Tobias

  1. Hallo Tobias,

   Leuk dat je komt. De vrijkaarten zijn op helaas. Zodra het lukt om kortingskaarten te regelen laat ik het je weten.

   Mvg Frank

 3. Beste Frank,

  Heiloo eindelijk iets leuks dicht bij waar ik woon. Ik kom graag naar de Groene Passie beurs 2018.
  Nemen jullie toevallig wat zakken wormen compost mee ?

  Vakantie in het vooruitzicht heerlijk en welverdiend.

  Groetjes en tot 25 november.

  Simone Brus.

  1. Hallo Simone,

   Leuk dat je ook komt op de beurs. Wij nemen ook zakken wormenmest/compost mee. Als je al weet hoeveel zakken je ongeveer zou willen hebben dan kunnen we die voor je achter houden op de beurs.

   Wanneer het ons lukt om nog kortingskaarten voor de beurs te bemachtigen dan laten we dat aan je weten.

   Tot in Heilo!

   Mvg Frank

 4. Hoi
  Ik wil heel graag gebruik maken van de kaarten voor de groene passie beurs.

  gelijk een vraagje over mijn wormen. Ik heb in het voorjaar een toren bij je gekocht. De bewoners hebben het erg naar hun zin, maar het valt me op dat de onderste lag erg vochtig blijft. De wormen wonen inmiddels in alle lagen van de toren en blijven ook in onderin zitten.
  Als ik de mest wil verwijderen is het plakkerig en is het een hele klus de wormen uit de mest te halen. Hen je een tip om dat eenvoudiger te maken ?
  Groet
  Robert van Kints

  1. Hallo Robert,

   Leuk dat je ook naar Groene Passie gaat. Ik heb je op de gastenlijst gezet. Ik mail je later even de instructies.

   Het komt vaker voor dat de onderste laag erg vochtig blijft. Wanneer er veel groente wordt gegeven blijft de bak erg vochtig. Zaagsel en papier kunnen helpen. Maar over het algemeen blijft de wormenmest erg vettig. Wat help is om een tijd geen groente meer te geven zodat het vochtgehalte langzaam minder wordt, maar de ervaring leert dat de wormenmest uit de wormentorens een stuk vochtiger blijft dan bij mij uit de kwekerij. Het grote verschil is dat er in de kwekerij continu verse lucht ”gepompt” wordt. Hiermee verdwijnt er veel vocht uit de wormenmest.

   Je zou de deksel van de wormentoren eraf kunnen halen om zou het vocht te kunnen laten verdampen.

   Dat de wormen nog onderin zitten kan ook te maken hebben dat er nog voldoende voedsel aanwezig is. uiteindelijk zullen er altijd wat wormen eigenwijs onderin blijven. Het is aan te raden om de eerste bak 2 maand te laten zitten. Dan is er genoeg tijd om de cocons uit te laten komen. De wormen die je dan ‘verliest’ tijdens het oogsten worden ruimschoots aan gevuld met nieuwe jonge wormen.

   De wormen die in de mest blijven zitten kunnen dan weer nuttig werk doen waar de mest wordt gebruikt.

   Ik hoop dat je wat aan de tips hebt. Als je nog vragen hebt dan hoor ik hebt graag.

   Mvg Frank

   1. Hallo, ik wil graag naar de groene beurs in Heilo!!
    Greetje

    1. Beste Geertje,

     Jij was nummer 2 die reageerde en dus kan ik jouw ook 1 van de 3 gratis kaarten aanbieden. Ik stuur je donderdag de instructie via de mail. Tot in Heilo op de groene passie beurs.

     Mvg Frank

   2. Hoi Frank en Roos,
    Vrouw en Ik komt naar Groene Passie beurs, en gratis entree kaarten zijn altijd welcom. Vraag, Zijn Wormtoren tekoop op de beurs.
    Groetjes Ginger en Teresa.

    1. Hallo Ginger en Teresa,

     Het is super snel met de vrij kaarten gegaan. Binnen een half uur waren alle kaarten al geclaimd. Helaas zijn er niet meer om weg te geven. Wel ben ik aan het kijken of ik nog kortingskaarten kan krijgen. Donderdag wanneer Roos en ik terug zijn van vakantie laten wij weten of dat gelukt is.

     Wij nemen onze wormentorens mee, van elke kleur 1. Wanneer je nu al weet welke kleur je voorkeur heeft dan kan ik daar alvast 2 van meenemen en achter houden.

     Tot op de beurs!

     Mvg Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *