Wormer courant maart 2017

Ga naar website

 

Daar is hij dan de eerste WormerCourant van 2017!

Allereerst een dankwoord voor de ”oude kanten” of early adapters om het mooier te verwoorden van supergradebiosoil.com. Bijna iedereen heeft zich aangemeld voor de nieuwsbrief. Het is toch het succses van Supergradebiosoil.com wat mij over de streep heeft getrokken om een professionele kwekerij te beginnen. En natuurlijk de nieuwkomers!! Super dat mensen betrokken willen zijn! Nou genoeg geslijmd.

Dat de website begint te lopen is ook in de cijfers te zien. In december had de website een maand na lancering 192 bezoekers en in januari steeg het al door naar 700 bezoekers per maand en het blijft stijgen. Fantastisch!

---
Balkonton, klik hier

De Balkonton

Thuis je eigen G.F.T avfal omzetten in waardevolle wormenmest is voor velen een hobby. Voordat ik een kwekerij had, heb ik een wormenbak gehad. Vanuit hier is mijn hobby langzaam uit de hand gelopen en zijn we nu hier beland. Omdat ik graag een breed aanbod wil hebben op mijn website ben ik in mijn zoektocht naar mooie wormentorens, wormenbakken en wormenbox op de Balkonton terecht gekomen.

Het mooie aan dit ontwerp vind ik dat je direct de planten in de ton kan plaatsen en daardoor geen wormenmest hoeft te oogsten maar het terplekke produceert waar je het nodig hebt.

Na onderzoek blijkt het een Nederlands concept te zijn, dus heb ik contact gezocht met de producent. Namelijk Ireen Laakakker. Zij is verantwoordelijk voor het mooie ontwerp. Een mooi moment om te vragen hoe Ireen Laakakker op het idee kwam.

Ireen Laakakker:

“In 2014 kwam ik in aanraking met wormcomposteren via een youtube filmpje over de ‘garden barrel’. Na er zelf één gemaakt te hebben vond ik als industrieel ontwerper dat dit beter (mooier, makkelijker) moest kunnen. Het resultaat is de Balkonton. Deze produceer ik zelf. Daarnaast ben ik ook design-wormenbakken gaan importeren en ontwikkel nu plantenbakken met geïntegreerd compostsysteem voor in de geveltuin en in de wijk.”

“Omdat ik het belangrijk vind dat we als composteerders de krachten bundelen en zo nog meer mensen aan het composteren krijgen heb ik samen met enkele andere Amsterdamse compostpartijen eind 2015 het Compostgilde opgericht.”

 

---

Tip van de week

 

Ik kreeg een goede tip van Andre. Wanneer je een bak met wormen hebt en af en toe een worm nodig hebt voor je aksolotl of voor het vissen. Kan het zijn dat je het vervelend vindt om een worm uit de grond te moeten graven.

Wat je dan kan doen, is een steen op de oppervlakte van de aarde leggen van je bak. Na een dag zal je zien dat als je de steen optilt, er allemaal wormen onder zitten.

Nu kan je makkelijk een wormpje pakken.

Naast een steen werkt eigenlijk alles wat de bodem plaatselijk afgedekt. b.v een krant. Wat precies de reden is waarom de wormen zo graag onder iets willen zitten is mij een raadsel. Misschien omdat het beschermt tegen het licht. Mocht iemand het weten dan hoor ik dat graag.

 

---

Een kijkje in de Kwekerij

Hier staan we in het verwarmde gedeelte van de loods. In dit gedeelte kan ik de temperatuur en luchtvochtigheid goed regelen. Op deze manier kan ik het ideale klimaat voor de wormen creëren. Momenteel ligt de temperatuur rond de 16 graden met een hoge luchtvochtigheid.

Sinds kort kweek ik in deze mooie zwarte bakken. Deze zien er een stuk beter uit dan mijn oude zelfgemaakte bakken, dus een goede reden voor een foto.

---

Evenementen

Hier vind je een uitgebreide verzamelingen van viswedstrijden die er binnenkort zijn.

http://www.wedstrijdkalenders.info/

 

Heeft u ook een leuke tip voor een evenement wat het vermelden waard is in de volgende nieuwsbrief, stuur het door naar info@wormenkwekerijwasse.nl

---

Nieuwe informatie en producten

De meeste informatie en artikelen worden regelmatig aangevuld met nieuwe informatie maar, er zijn ook een aantal nieuwe informatieve stukken toegevoegt. Daarnaast ook een aantal  nieuwe producten. Je kan klikken op de blauwe tekst voor meer informatie. Hieronder volgt een opsomming.

Wormen kweken

Informatie over wormen kweken

Vraag en antwoord sectie

Hier is ruimte om vragen te stellen en te beantwoorden. Omdat iedereen vragen kan stellen en beantwoorden hoop ik dat er een levendige informatieverzameling ontstaat. Waar iedereen ervaringen kan delen en  informatie kan opdoen over Wormenmest wormen en hoe het te gebruiken. Dus heb je een vraag over hoe je je wormentoren goed wilt houden of heb je een tip of ervaring met wormenmest in je groentetuin. deel het in de vraag en antwoord sectie.

De Balkonton

Wormenzeef; Binnenkort te verwachten

---

Nieuwe actie:

Mooie plaatjes maakt de website mooi zo simpel zie ik het. Het lijkt mij daarom ook leuk om te zien waar je de wormen of wormenmest voor gebruikt. Vang jij een dikke vis met een worm of heb je een goed groeiende plant door de wormenmest of ben je gewoon trots op je wormentoren wat het ook is. Stuur het op naar info@wormenkwekerijwasse.nl

Hier staat natuurlijk iets tegen over. 1 foto zal worden beloont met, Jawel een zak wormen of een zak wormenmest. Of een bon met 10 % korting op de Balkonton of Wormentoren.

Dus doe mee en ding mee in de prijzen

---

En de winnaar is:

Er zijn deze periode 3 acties geweest.

1 actie was voor de mensen wie  zijn mee verhuist van de oude website supergradebiosoil.com naar de nieuwe wormenkwekerijwasse.nl doormiddel van het aanmelden van de nieuwsbrief wat gelukkig massaal is gebeurt. Bedankt hiervoor.

Er is ook een facebook actie geweest. En iedereen die zich daar heeft ingeschreven geschreven op de nieuwsbrief maakte ook automatisch kans

Maria, Maikel en Iris zijn de winnaars, Gefeliciteerd!!  We hebben de winnaars al persoonlijk over de mail laten weten dat ze hebben gewonnen en hebben direct maar even een paar vragen gesteld.

Maria waar kies je voor?

Ik ga voor de compostwormen omdat, ik ze in wil zetten voor mijn compostbak in de stad. Ik ben jaren geleden al begonnen met een compost project zonder wormen op een balkon en dat ging aardig. Maar nu onderhand weer verhuist en dus wil ik opnieuw beginnen met compostwormen 🙂  Ik vind het namelijk echt bizar hoeveel we weggooien en dat het makkelijk nog een tweede leven kan dienen en nog leuker als compostwormen daarbij kunnen helpen! Een win win, zorg ik ervoor dat  zij ook een goed leven hebben 🙂

Iris waar kies jij voor?

Ik kies als prijs voor de wormen, deze zijn het hoofdvoer voor mijn 2 axolotls Monty en Loki en ze zullen er erg blij mee zijn!

Goed om te horen Iris. zo te zien kunnen Monty en Loki niet wachten.

En Maikel die zit momenteel lekker te genieten van wintersport en laat binnenkort weten wat hij kiest.

---

Dit was het weer voor deze keer. Laat een reactie achter op Vraag en antwoord sectie of tot de volgende nieuwsbrief!

Groeten Frank Wasse,

Reikampen , 9415 RB Hijken, wormenkwekerijwasse.nl